Ha tudod melyik élelmiszert NE vedd meg a boltban az az egyik legfontosabb tudás, amivel segítheted az egészséged. Az egyik amit NE vegyél, a hidrogénezett kókuszolaj, ha alacsony a hormonszinted, pajzsmirigy alulműködésed, epe problémád, zsírbontási gondod van.
Ne hallgass feltétel nélkül a hihetően megírt marketing szövegre, saját termékeiket eladni kívánó megvásárolható „egészség”gurukra.
A kókuszolaj és kókuszzsír készítése
A finomított, hidrogénezett kókuszolaj gyakran nem friss kókuszból, hanem szárított koprából készül, ami sok szennyeződést tartalmaz. Ilyenkor mindig finomítják, szűrik, szárítják, hidraulikus présgéppel magas hőfokon, hexán vegyszerrel extrahálják.
Zsírsav tartalmát átalakítják, növelik az olvadáspontját, eltarthatóságát, és stabilizálják.
A hidrogénezett kókusz”zsír” alapja a már íztelenített, színtelenített, szagtalanított olaj. Ebben a technológiai folyamatban finom eloszlású nikkel port kevernek katalizátorként, ( a margarinokba is). Ezt a keveréket 150 Celsius fokra melegítik, nagy nyomás alatt hidrogéngázt áramoltatnak át rajta ezért megkeményedik, és új mesterséges, barna massza képződik.
A riasztó barna színt szűréssel, derítéssel távolítják el. Ezzel a sok átalakítással eltűnik az egészséges áramlat is a valaha, hazájában és feldolgozás előtt még életerőt hordozó kókuszból. Transzzsírok is keletkeznek, amelyről számtalan, tudományos, bizonyíték gyűlt össze, hogy a mai világ betegségeit fokozza, ha valaki éveken át fogyasztja rendszeresen.
A kókuszzsír káros hatásai
A hormonok fehérjéből és koleszterinből képződnek.
Ebből, a hidrogénezett kókuszanyagból nem fog képződni, viszont lerakódhat az ereidre a szívedben, vesédben és testszerte. Megkeményítheti az ereid falát, ettől emelkedik a vérnyomásod, szívritmus zavarod is lehet, és az agyi erek megkeményedésének következménye pedig mentális zavart is okozhat.
Sajnos kozmetikumokba, vitamin készítményekbe is keverik.
Új tananyagot kellene oktatni gyereknek, felnőttnek, melyik élelmiszer egészséges és melyik ártószer.